Lancering Bommen Berend tijdens opening Rampjaarfestival

Op vrijdag 3 juni is de nieuwe Klaenk productie Bommen Berend in Overijssel gelanceerd tijdens de opening van het Rampjaar Festival. Dit jaar is het namelijk precies 450 jaar geleden dat Bommen Berend met 30,000 man Overijssel binnenviel. En dat moet gevierd worden! ….toch?

Bommen Berend: voor de Münsterse bisschop Bernard von Galen was dat zowel zijn scheldnaam als artiestennaam. In het Rampjaar 1672 veroverde hij in een mum van tijd heel Overijssel. Zijn reputatie als krijgsheer bezorgde steden als Deventer, Zwolle en Kampen knikkende knieën. De snelle overgave werd binnen de Republiek altijd gezien als hoogverraad. Maar klopt het wel dat deze provincie zo laf was? En was Bommen Berend wel die oorlogszuchtige bisschop die ons land leegplunderde? Of zat er misschien meer achter?

Podcastserie

In de zesdelige podcastserie Bommen Berend in Overijssel gaan historici Martin van der Linde en Luc Panhuysen op onderzoek uit en vertellen ze het verhaal van het Rampjaar vanuit het perspectief van Oost-Nederland.
Luister via Spotify | Luister via Apple Podcasts