Nieuw: de filosofische wandel-podcast 'Stadswandelingen'

Het is eindelijk zover: onze productie Stadswandelingen is vanaf nu te beluisteren via alle gangbare podcast platforms, zoals Spotify en Apple podcasts. Klaenk werkte ruim twee jaar aan deze audio-productie samen met Erasmus Verbindt en studenten van de Erasmus Universiteit.

 
 

In Stadswandelingen gaan stadsbewoners en bekende wetenschappers al wandelend door Rotterdam op zoek naar antwoorden op grote en kleine vraagstukken die spelen in de stad. Hoe loopt het in Rotterdam? Als luisteraar wandel je mee en hoor je hoe, waar en waarom de stad is zoals ze is - en hoe ze verandert. Dus. Schoenen aan, veters vast: we gaan de stad in.

De uitdaging om alle interviews lopend / bewegend / buiten te doen was aanzienlijk, maar maakte het ook tot een fantastisch avontuur. In elke stadswandeling hoor je twee gesprekken, die met elkaar vervlochten zijn en worden verrijkt met muziek en relevante audiofragmenten, van scenes uit een toneelstuk tot… het geluid van een zak chips. Belangrijke vragen over armoede, schulden en duurzaamheid worden bekeken door de bril van een filosoof en beantwoord door zowel wetenschappers als ‘doeners’.
Hoe loopt het nu echt, in Rotterdam?

Michiel van Poelgeest